alzheimer

Shpresa për identifikimin e hershëm të Alzheimer përmes analizave të gjakut

Postuar në 20 Korrik, 2017 09:25

Një lajm i mirë nga mjekësia. Kërkues në universitetin e Washingtonit – St. Louis – sugjeron se shenjat e para të prekjes nga Alzheimer mund të gjurmohen në analizat e gjakut. Sipas këtij ekipi matja në gjak e amyloid beta mundëson potencialisht zbulimin e normave të larta të kësaj substance në tru apo në lëngun cverebrospinal.

Projeksion i frikshëm i përhapjes së Alzheimer deri në vitin 2050

Postuar në 21 Shtator, 2016 14:31

Αlzheimer është një nga sëmundjet me rritjen më të madhe vitet e fundit dhe një kërcënim real për njerëzimin.  Në ditën Botërore të kësaj sëmundje raportohet se  pacientët prekur me Αlzheimer në rang global të jenë 44 milionë  dhe pritet të arrijnë në 65.7 milion në vitin 2030 dhe 115.4 milionë deri në vitin 2050. Vetëm Europa numëron 10 milionë të prekur nga kjo sindromë. Ajo që vihet re është përhapja e kësaj sëmundje në moshat e treta.

ALZHEIMER: 5 shenjat paralajmëruese të kësaj sëmundje!

Postuar në 13 Tetor, 2015 07:29

Është një nga sëmudnjet që po përhapet me shpejtësi gjatë viteve të fundit! Mjekët më të mirë të botës po përpiqen ta parandalojnë, me anë të studimeve dhe konkluzioneve që nxjerrin. Këto janë pesë shenjat paralajmëruese të Alzheimer:

1.    Memorja ndryshon gjatë përditshmërisë

2.    Filloni të keni probleme me me planifikimin dhe zgjidhjen e problemeve

3.    Keni probleme me kuptimin e pamjeve vizuale

4.    Flisni dhe shkruani me vështirësi

5.    Ju ndryshon shumë shpesh humori

A ka efekte pozitive për trurin transfuzimi i gjakut të ri?

Postuar në 10 Gusht, 2015 23:21

Gjaku i të rinjve mund të ndihmojë në përmirësimin e gjendjes së trurit të personave me Alzheimer. Nisur nga këto rezultate të studiuara së pari te kafshët, shkencëtarët po mendojnë për transfuzionin e gjakut si opsion kurimi. Gjaku i të rinjve mund të ndihmojë në procese të tilla, si mësimi, memorizimi, sikurse gjenerimi i qelizave të reja trunore.

Subscribe to RSS - alzheimer