algoritmi

Akuza e fundit: Algoritmi i Facebook promovon mohimin e Holocaust-it

Postuar në 17 Gusht, 2020 00:48

Algoritmi i Facebook promovon aktivisht përmbajtjet që mohojnë Holokaustin.

Algoritme që lexojnë emocionet, diçka që duhet të kemi frikë

Postuar në 28 Shkurt, 2020 16:40

 

Padrinot e gazetarisë dhe demokracisë

Postuar në 30 Shtator, 2017 01:07

Google dhe Facebook janë si Harvey dhe Irma për gazetarinë dhe demokracinë. Duopoli elektronik privon milionë njerëz nga informacioni…”

Ky përcaktim që I atribuohet gazetarit britanik Sir Harold Evans, rrjedh nga politika e këtyre dy gjigandëve të botës së internetit, në menaxhimin, vlerësimin dhe përhapjen e përmbajtjes informative në mbarë globin. Duke ndikuar kështu përmes algoritmeve të veta, specifikimet e të cilave nuk I bëjnë asnjëherë publike, të gjithë audiencën globale dhe opinionbërjen.

Pandemia Facebook - audienca e medias në varësi të "panairit global" online

Postuar në 23 Shtator, 2017 11:43

Media sociale bëri prezantimin e vet themelor me Pranverën Arabe. Janë emblematike pamjet e sheshit "Tahrir" në Kajro të Egjiptit, kur mijëra njerëz mbanin të veshur bluza “I love Facebook” – “E dashuroj Facebook”. Rrjetet sociale kishin kapilarizuar si asnjëherë më parë pakënaqësinë duke u transformuar në një rrjet të pandalshëm komunikimi dhe jashtë kontrollit konvencional të qeverisë. 

Qytetet “aliene” sipas projektimit të një algoritmi

Postuar në 07 Qershor, 2016 15:26

Daniel Brown, një programues në Londër, ka përdorur një softuer të Projektimit Gjenerativ, i cili përdor një algoritëm për të dhënë produktin final. Brown e ka shfrytëzuar atë për të krijuar disa qytete dhe panorama “aliene”, struktura betoni të pazakonta, ku dallohet një dorë “jonjerëzore”. Çdo gjë merr shkas nga godina ekzistuese për të prodhuar këto “struktura” të reja: 

Krijohet algoritmi që parashikon faktorët e riprogramimit qelizor

Postuar në 26 Janar, 2016 14:53

Një grup kërkuesish nga Duke-NUS Medical School (Duke-NUS), universiteti i Bristolit, universiteti Monash dhe Riken, kanë zhvilluar një algoritëm që mund të parashikojë faktorët që veprojnë në konvertimin e një tipi qelize njerëzore në një tjetër. Rezultatet e kërkimit u publikuan në mesin e këtij muaji në revistën “Nature Genetics” dhe pritet të kenë ndikime të thella në mjekësinë rigjenerative si dhe në kërkimet për riprogramimin qelizor.

Syzet e duhura për të verbërit. Kthejnë imazhet në tinguj

Postuar në 10 Nëntor, 2015 03:18

Disa kërkues në Institutin e Teknologjisë në Pasadena të Kalifornisë kanë realizuar një zgjidhje  optimale për njerëzit e verbër. Kjo zgjidhje konsiston në një palë syze inteligjente që  kthen imazhet në tinguj  të cilat përdoruesit mund t’i kuptojnë intuitivisht pa ndihmën e dikujt tjetër. Pajisja në fjalë, e quajtur  “vOICe” (OIC  për “Oh! I See(shikoj)”), konsiston në një palë syze të errëta, me një kamera bashkëngjitur, lidhur me një kompjuter. Algoritmi i përpunuar është i njëjtë me atë të zhvilluar në vitin 1992 nga inxhinieri hollandez Peter Meijer.

Subscribe to RSS - algoritmi