aleancat

Histori/Kontributi i Koço Tashkos në përpilimin e një koncepti të politikës së aleancave gjatë LANÇL*

Postuar në 09 Dhjetor, 2019 16:39

 

Koha për ndryshim real, jo për të folur

Postuar në 16 Maj, 2019 02:46

Gjatë periudhës së fundit të qeverisjes së Fatos Nanos doli në skenë “problemi i partive të vogla”. Ky “problem” në fakt ishte krijuar nga vetë Fatos Nano, i cili ndonëse fitoi zgjedhjet në vitin 1997, për demagogji vendosi se duhet tq qeveriste me një koalicion. Kështu që koalicioni i së majtës shpejt u shndërrua në një lloj kënete poshtë së cilës gëlonte rivaliteti administrativ dhe elektoral, ku partitë e vogla fitonin terren apo projektonin fuqizimin e tyre përmes përfitimit të mundësive për punësim në administratë.

Pastrim, por edhe llogari

Postuar në 29 Maj, 2017 23:55

Dita e sotme ishte e rëndësishme sa i përket stabilitetit të ekipit drejtues të PD-së. Hamendësimet e shumta të ardhura nga një takim lokali, disa tërheqje kandidatësh, apo edhe spekullimet mbi një lojë të dyfishtë të Berishës, në finale nuk imponuan asgjë në vendimmarrjen e kryetarit Lulzim Basha.

Duhet të nënvizojmë disa momente të cilat parashihen që sot si rrugë eventuale të zhvillimit politik apo ngaqë shpjegojnë këto që ndodhën.

Tri partitë kryesore në “dilemën e të burgosurve”

Postuar në 10 Tetor, 2015 01:16

Qysh nga 2009-ta (kur hyri në fuqi sistemi aktual elektoral), rezultatet zyrtare të zgjedhjeve  parlamentare  shqiptare kanë treguar se asnjëra nga tri partitë kryesore (PS, PD, LSI) nuk ka qenë në gjendje të krijojnë qeverinë, pa bërë koalicion me një prej dy të tjerave.

Newsweek, një profil për Edi Ramën: I kushtëzuar nga paktet që i duhet të bëjë

Postuar në 18 Gusht, 2015 18:41

Revista amerikane "Newsweek" i bën bërë një profil kryeministrit Edi Rama me titull: “Rilindja Shqiptare e Edi Ramës”. Gazetar Will Nicolls, veç vëzhgimeve dhe bisedave të veta, është mbështetur tek prononcimet e njohësit të Shqipërisë, aktivistit Fred Abrahams, dhe të “spin doktor-it” Alastair Campbell.

Subscribe to RSS - aleancat