Albanim

"Albanizmi" i Fjalorit të Akademisë Malazeze ngjall të tjera reagime

Postuar në 19 Maj, 2016 12:06

1. ALBANIZACIJA- (albanizimi)- imponim i gjuhës, kulturës dhe zakoneve shqiptare- duke pyetur ka dhënë disa përgjigje- në bazë të përvojës refugjatët ortodoksë sllavë nga territoret e Shqipërisë, të cilët kanë qenë para presionit sistematik të albanizimit, sidomos në periudhën pas Luftës II Botërore.
2. Albaniziranje- ose- albanizirati

Subscribe to RSS - Albanim