akti normativ

Teatri Kombëtar/Show apo lapsus i Presidentit me ankesat drejtuar Gjykatës Kushtetuese?

Postuar në 17 Maj, 2020 20:32

 

Në një tentativë për të “mbrojtur” Teatrin Kombëtar nga prishja, Presidenti i Republikës në një dalje për mediat ka komunikuar se ka kundërshuar në Gjykatën Kushtetuese, kërkesën (nr.1565 prot., datë 14.5.2020) nëpërmjet së cilës kërkon shfuqizimin si antikushtetues të Vendimit të Këshillit të Ministrave nr.377, datë 8.5.2020 “Për kalimin në pronësi të të Bashkisë Tiranë, të pasurisë nr.1/124, me emërtimin “Teatri Kombëtar”, në zonën kadastrale nr.8150, Tiranë”.

 

Cila "drejtësi" po e privilegjon sërish Saimir Tahirin?

Postuar në 07 Prill, 2020 14:40

Para disa ditësh u shpërnda në media një njoftim zyrtar nga Gjykata e Posaçme Antikorrupsion e Apelit, sipas të cilat gjyqi me të pandehur z. Saimir Tahiri do të mbahet me datë 9 prill 2020. Caktimi i kësaj seance gjyqësore duket disi i çuditshëm nisur nga fakti që fillimisht Këshilli i Lartë Gjyqësor me vendimet nr. 127, datë 10.3.2020 dhe nr. 128, datë 24.3.2020, ka vendosur pezullimin e veprimtarive të gjykatave të të gjitha juridiksioneve.

Kufizim lirish, por jo anullim të drejtash. Ndëshkimet nuk mund të aplikohen me gjykatat e mbyllura

Postuar në 06 Prill, 2020 12:40

Sot është njoftuar marrja e masave të reja shtrënguese për të disiplinuar lëvizjen e qytetarëve. Nuk dihet se çfarë parashikojnë këto masa, por ato kryesisht përfshijnë gjoba apo humbje të lirisë. Këtë e ka paralajëmruar edhe kryeministri të shtunën. Problemi me këtë lloj apeli publik është shumëm serioz. Qeveria me një akt normative jo vetëm ka kufizuar disa liri tonat, por është shtyrë më tej, ka prekur garancitë për të Drejtat tona kushtetuese. 

Qeratë? Shiko se nuk e thashë ashtu...

Postuar në 03 Prill, 2020 15:19

Kryeminstri irritoi dje shumëkënd me thirrjen për mospagimin e qerave. Në mbrëmje doli dhe sqaroi atë që kishte ndërmend sipas mënyrë së tij. Sot paradite mediat vunë re se aktit normativ i ishte shtuar një pjesë plotësuese që rregullon detyrimin me këste, jo faljen e tij. Pyetja që shtrohet këtu është se ky hyn qeveria me aktet e veta në një detyrim kontraktor mes palëve të pavarura? Por ta lëmë mënjanë këtë dhe të shohim se çfarë thotë kryeministri sot:

Implikimet serioze të një Akti Normativ

Postuar në 16 Mars, 2020 15:02

Së fundmi në kuadër të masave të cilat synojnë mbrojtjen e popullisë së Republikës së Shqipërisë nga COVID-19 nga ana e Këshillit të Ministrave është miratuar edhe Akti normativ me fuqinë e ligjit nr.3, datë 15.3.2020 ¨Për marrjen e masave të veçanta administrative gjatë kohëzgjatjes së periudhës së infeksionit të shkaktuar nga COVID-19¨. Ky akt është botuar menjëherë në formatin elektronik të Fletores Zyrtare nr.37, datë 15.3.2020.

Qeveria pranon emergjencën e kriminalitetit në vend. Anti-KÇK, në thelb ka një AKt Normativ

Postuar në 31 Janar, 2020 14:42

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar se sot është kaluar paketa anti-KÇK që parashikon goditjen kryesisht të elementëve të inkriminuar brenda sistemit të drejtësisë, por edhe përtej. Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj ka deklaruar se janë marrë një sërë vendimesh që ndryshojnë ligjin “Antimafia”, ligjin “Për Policinë e Shtetit”, ligjin “Për administrimin e pasurive të sekuestruara dhe konfiskuara” si dhe Kodin Penal.

Buxheti ndryshon me Akt Normativ. PD: Kryeministri kërkon të fshehë se nuk rrit asgjë

Postuar në 31 Korrik, 2016 12:58

Partia Demokratike akuzoi sot kryeministrin Edi Rama se ka ndryshuar buxhetin me një akt normativ dhe pa vënë në dijeni parlamentin. “Në mënyrë tinzare, kryeministri ne ikje ka ndryshuar me akt normativ buxhetin duke shmangur rrugën normale që është dërgimi në komisione, në parlament. Pse? Pse keshtu hajdutjçe, fshehtasi, duke mbajtur larg debatin, oponencën, kritikën?

Qeveria zyrtarizon: Të ardhurat ranë, për shkak të rritjes së prodhimit vendas. Pse nisi me urgjencë aksioni kundër informalitetit dhe evazionit?

Postuar në 08 Shtator, 2015 15:51

Pati shumë zhurmë këtë verë për mosrealizimin në të ardhura. Mendimi i përgjithshëm që u krijua ishte se kjo rënie erdhi si pasojë e dështimit të administratës, çka edhe solli aksionin kundër evazionit dhe informalitetit. Por pas deklaratave të kryeministrit, edhe ministri i Funancave, Shkëlqim Cani, po e gjen shumë të lehtë që t’ia hedhë fajin importit, prodhimit vendas, apo ndryshimit të modelit. “2,3 miliardë lekë nga këto 15,5 mld lekë mungojnë për shkak të uljes së çmimit të naftës dhe atij të mineraleve në tregjet ndërkombëtare.

Dritan Shano: "Taksa progresive ka dështuar"

Postuar në 13 Gusht, 2015 16:57

Dritan Shano, një prej ekspertëve të ekonomisë dhe koordinator pranë kryetarit të PS-ë, në një prononcim për “Abc New” tha se taksa progresive ka dështuar, ndërkohqë që sipas tij qeveria rishikoi buxhetin vetëm për të bindur FMN të lëvrojë këstin e bllokuar. Por ai thotë se vetë FMN i ka quajtur të larta taksat në Shqipëri, dhe se ato janë arsyeja e evazionit të lartë dhe korrupsionit që ka përfshirë doganat e tatimet. Rishikimi i buxhetit të shtetit duke e ulur atë me 160 milion dollarë, sipas ekonomistit Dritan Shano, është akti më domethënës i rënies së sistemit fiskal të qeverisë Rama.

Na ishte një herë Akti Normativ i vitit 2013

Postuar në 05 Gusht, 2015 20:40

Akti Normativ për buxhetin aktual nuk prek buxhetet e ministrive. Kështu sqaron sot Ministria e Financave e cila gjithsesi shton se ulen disa shpenzime. Mendohet se këto ndryshime lidhen me mosrealizimin e të ardhurave. Në vitin 2013, diskutohej sërish një Akt Normativ, por për kujtesë, ja sesi e argumentonin ndërhyrjen në buxhet asokohe, disa titullarë të qeverisë së tanishme:

Subscribe to RSS - akti normativ