AKEP

Alo, Edi je? Laj duart dhe pri thonjtë!

Postuar në 13 Mars, 2020 13:57

Edi jam. Të lutem shumë laj duart, ruaju medias…telefono 127-ën. Përqaf nga larg.

Mbyllja e portaleve pa NIPT, propagandë nga AKEP

Postuar në 19 Maj, 2019 21:44

Më 15 tetor të vitit të kaluar, Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare paralajmëroi 44 portale që të regjistroheshin pranë Qendrës Kombëtare të Biznesit si dhe NIPT-in ta paraqisnin në faqen kryesore në opsionin kontakt. Në njoftimin zyrtar thuhej se portalet kishin vetëm 72 orë kohë për t'u regjistruar, në të kundërt AKEP do të mbyllte çdo portal online që rezulton i paregjistruar në QKB.  Në listën e publikuar përfshiheshin edhe media nga Kosova, fakt që krijoi edhe shumë pakënaqësi më pas.

Alo Edi...Pip, pip, pip. Nuk të lë Ilir Zela

Postuar në 21 Shkurt, 2019 12:36

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka urdhëruar sot paradite bllokimin e thirrjeve hyrëse dhe dalëse nga aparatet celularë të paktën në zonën pranë protestës së opozitës. Po kështu u bllokua edhe komunikimi në internet në një akt të pakuptueshëm që cenon interesin e konsumatorit që këtu konsiderohet i njëjtësuar me protestuesin.

Ligji për Komunikimet Elektronike i jep të drejtë AKEP – në nenin 8 – të tij – që ndër të tjera të:

Bllokimi i basteve online, një rast ilustrues, një gabim i AMLF-së

Postuar në 09 Janar, 2019 13:33

AKEP ka njoftuar më 4 janar bllokimin e menjëhershëm të disa domaineve/faqeve web bazuar mbi kërkesën e AMLF, duke qenë se konsiderohen si aktivitet i jashtligjshëm i basteve online. Dhe pa asnjë dyshim pothuajse të tëra këto domaine janë të tilla. Nuk është i qartë cili është verifikimi që bëhet në këto raste apo kush denoncon/informon për një adresë por mund të vihet re që në listën e domaineve që duhet të bllokohen është dhe një kompani e regjistruar dhe e licensuar nga AKEP për aktivitet në tregun e Internetit. WebHost sh.p.k.

Për KARAGJOZIN që qeveris Shqipërinë

Postuar në 15 Tetor, 2018 11:47

Autoriteti i Komunkimeve Elektronike dhe Postare publikoi sot listën me 44 portale që duhet të regjistrohen si biznese të rregullta, duke nënvizuar  se duhet të publikojnë brenda 72 orësh NIPT-in përkatës në seksionin Kontakt të faqes së tyre online.

AKEP urdhëron mbylljen e disa faqeve online të basteve sportive

Postuar në 17 Gusht, 2018 15:15

Çështja e lojërave të fatit vijon të ketë vëmendjen e autoriteteve publike shqiptare që kësaj radhe duket se kanë goditur veprimtarinë online kompanive të ndryshme. ResPublica publikon sot një vendim të Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare që urdhëron mbylljen e disa faqeve online që kryejnë aktivitet në fushën e basteve sportive.

Vodafone, Abltelekom dhe Telekom kanë mashtruar abonentët

Postuar në 24 Prill, 2018 17:04

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare urdhëron kompanutë celulare që duke  filluar  nga data 1 qershor  2018 të  rikthejnë vlefshmërinë  e paketave  standarte me  parapagim  nga  28  ditë  në  mujore (30 ditore).

Albtelecom,  Telekom  Albania dhe  Vodafone  Albania në shkelje të hapur të kontratës me abonentët në mars të vitit 2016 bënë ndryshimin e kohëzgjatjes së ofertave për shërbimet mobile për përdoruesit me parapagim nga 30 ditë në 28 ditë.

Kreu i AKEP: Kompani celulare ndaluan analizën e tregut (Video)

Postuar në 07 Mars, 2018 18:19

Kompani celulare kanë lobuar që Autoritetit Elektronik dhe Postar të mos përfundonte analizën e tregut të nisur në vitin 2016 dhe kësisoj të shmangnin një raport që mund t’i nxirrte kompani të caktuara me fuqi dominuese apo të ndjeshme në treg.  Kreu i ri i këtij Autoriteti, Ilir Zela në një raportim në Komisionin e Veprimtarive prodhuese zbuloi një sër problematikash gjatë periudhës që AKEP drejtohej nga Pirro Xhixho.

Pse falimentoi kompania Plus Communication?

Postuar në 09 Dhjetor, 2017 11:19

Kompania e telefonisë celulare Plus Communication ka lajmëruar se që prej 1 Janarit 2018 nuk do të ofrojë më shërbimin ndaj abonentëve të saj.

Lirohet nga detyra kreu i AKEP, Piro Xhixho

Postuar në 27 Tetor, 2017 20:47

Qeveria i ka propozuar Kuvendit të Shqipërisë që të lirojë nga detyra kreun e Këshillit Drejtues të Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare. Vendimi për lirimin e Piro Xhixhos është marrë sot në mbledhjen e qeverisë, vendim i cili hyn menjëherë në fuqi dhe pritet të miratohet në seancën e ardhshme të Kuvendit. Qeveria nuk ka paraqitur ndonjë arsye për lirimin nga detyra të AKEP-t. Xhixho qëndron në këtë detyrë prej datës 26 nëntor të vitit 2009 duke drejtuar një nga entet me më shumë ndikim në rregullimin e tregut të komunikacioneve. Xhixho është njeri i afërt me LSI-në. 

Pages

Subscribe to RSS - AKEP