Akademia

Akademikët nxitojnë vetëm për të zgjedhur veten. Edhe pse ligji i ri nuk është miratuar ende

Postuar në 07 Janar, 2019 13:25

Gazeta “Panorama” shkruan sot për mbledhjen më 10 janar të Asamblesë së Akademisë së Shkencave ku sipas saj do të ngrihet komisioni që do të administrojë procesin zgjedhor dhe do caktojë datën e zgjedhjeve. Por ky process duket se i paraprin ligjit të ri që ende nuk është miratuar.

Akademia e çmimeve Oscar prezanton ndryshime për ceremoninë vjetore

Postuar në 19 Gusht, 2018 22:18

Academia e filmit që shpërndan çmimet Oscar, ka njoftuar së fundmi disa ndryshime që kanë të bëjnë  me ceremoninë vjetore, por edhe me dhënien e çmimeve.

Në takimin e fundit, academia rizgjodhi John Bailey si president duke shtuar edhe vendimet për transmetimin live ose jo të çmimeve fituese. Formati i ri është i ngjashëm me ato që dikur përcilleshin nga Tony Awards dhe parashikohet që në transmetim live të jepen kategori të caktuara gjatë hapësirave komerciale, kurse momentet e shpalljes do të editohen dhe transmetohen më vonë.

Harvardi mbetet Universiteti më i mirë në botë

Postuar në 15 Gusht, 2018 11:33

Për të 16-in vit rradhazi Universiteti i Harvardit mban vendin e parë në botë i ndjekur nga Universiteti i Stanford. Treshen e parë e plotëson Universiteti i Kembrixhit,  i ndjekur nga Massachusetts Institute of Technology (MIT).  Vlerësimi është bërë nga Akademia Botërore e Vlerësimit të Universiteteve  (ARWU) që njihet ndryshe edhe si “Renditja e Shangait”.

Në vendin e pestë është Universiteti i Berkeley në Kaliforni dhe pas tij vijnë  Universiteti  Princeton, ai i Oksfordit, Columbia, Instituti i  Teknologjisë në Kaliforni dhe Universiteti i Çikagos.

Komisioni Europian detyrohet të flasë për profesor gjeneralin Lazareviç në Serbi

Postuar në 31 Tetor, 2017 08:31

Bashkimi Europian e cilëson të pavend dhe vendimin e qeverisë serbe për të caktuar në Akademinë Ushtarake, gjeneralin Vladimir Lazareviç, i dënuar për krime lufte në Hagë.

Serbia rehabiliton establishmentin ushtarak të përfshirë në krime lufte në Kosovë

Postuar në 18 Tetor, 2017 20:22

pBeogradi zyrtar ka rehabilituar establishmentin e vjetër ushtarak duke përfshirë në listat e lektorëve të akademisë ushtarake edhe njerëz që janë dënuar nga Gjykata e Hagës për krime lufte në Kosovë. 
Mes personave që hyjnë në akademi është edhe Vladimir Lazareviç, por edhe gjeneralë në pension, anëtarë të Partisë Radikale si Bozidaf Deliç si dhe shefi i tanishëm i Shtabit të Ushtrisë, Ljubisa Dikoviç. Ministri i Mbrojtjes, Alexandër Vulin deklaroi se vendimi synon ndër të tjera edhe të korrigjojë një padrejtësi që sipas tij është bërë ndaj këtyre ushtarakëve. 

Akademikë dhe intelektualë*

Postuar në 30 Maj, 2016 14:11

 

 

PROBLEME (INTELEKTUALE OSE INTELEKTUALËSH

 

Mospajtim me Albanizimin por edhe që Amerikanizmi quhet Globalizëm

Postuar në 23 Maj, 2016 11:25

Nik Gjeloshaj, deputeti shqiptar i Malit të Zi ka mbajtur një fjalë në parlamentin malazez ku ka shfaqur mospajtimin e tij me fjalorin e Akademisë Malazeze të Shkencave, në të cilën përcaktohen terma si albanizim apo Albanizirati dhe që globalizimi perifrazohet si amerikanizëm. Më poshtë fjala e plotë e deputetit dhe argumentat pse ai është kundër fjalorit.

Subscribe to RSS - Akademia