Afrika

Video/Etiopia realizon tramvajin e parë në Afrikën Subsahariane. U premtua një gjë e tillë edhe në Shqipëri(!)

Postuar në 14 Tetor, 2015 20:34

475 milionë dollarë dhe tramvaji në Adisa Abeba të Etiopisë është bërë realitet. Investitorë janë kinezët që kanë bërë lidhjen e energjisë elektrike të linjës me impiantet e prodhimit. Kështu shmangen edhe ndërprerjet e energjisë. Tramvaji është i pari i këtij lloji në të gjithë Afrikën Subsahariane.

Loja e Kinës me juanin, ndikimi i parë në Afrikë

Postuar në 19 Gusht, 2015 23:30

Javën e kaluar Kina zhvleftësoi monedhën e saj, juanin, në përpjekje për të nxitur exportet.  Zhvleftësimi u pa edhe si një tregues i dobësimit të ekonomisë kineze, thotë Zëri i Amerikës. Ekspertët kanë ngritur shqetësimin se edhe vende të tjera në rajon mund të ndjekin të njejtin shembull, duke zhvleftësuar monedhat në mënyrë që eksportet e tyre të mos dëmtohen. 

Pages

Subscribe to RSS - Afrika