adresa

Paniku i qëllimshëm me lajmin për deklarimin e vendbanimit

Postuar në 09 Korrik, 2017 11:47

Dje qarkulloi një lajm sipas të cilit nëse nuk ndryshoni gjendjen civile brenda 28 korrikut, gjobiteni me 10 000 lekë. Protagonist i këtij lajmi që përhap panik, ishte drejtori i Gjendjes Civile, Bledar Doracaj, i cili shpjegonte efektet e disa amendimeve ligjore mbi ligjin aktual për Gjendjen Civile, përmes një dispozite kalimtare, e cila pushon efektin pikërisht më 28 korrik. Kjo dispozitë anulonte për 6 muaj sanksionet ekzistuese (nga 3000 lekë bëhen 10 000 lekë) për mosdeklarim në afat të vendbanimit të ri. 

Ministri ka hallin e votës dhe të adresës. “Harron” operacionin Dako – Çela me listat e vitit 2015

Postuar në 03 Shkurt, 2017 11:37

Sot ministri i Brendshëm, Sajmir Tahiri ka qenë në universitetin “Alekdandër Moisiu” në Durrës ku ka folur për procesin e popullimit dhe të adresave që nxitet nga ndryshimet në ligjin për Gjendjen Civile. Duke kërkuar të fshehë faktin se pas detyrimit për dhënien e adresës qëndron synim për taksim, ministri ka ofruar seancën e radhës të leksioneve bajate të zakonshme për këtë qeveri:

Subscribe to RSS - adresa