administrimi

Konfirmohet dështimi i reformës territoriale. Kryeministri: Plazhet kalojnë nën administrimin e Tiranës

Postuar në 04 Gusht, 2019 18:06

Fushata kundër informalitetit në plazhe duket se ka qenë asgjë më shumë sesa një maskaradë për të justifikuar ligjin e ri në muajin shtator. Sot kryeministri Edi Rama ka njoftuar përmes Fdacebook se në shator ligji i ri do të sanksionojë kalimin e vijës bregdetare nën administrimin e qeverisë në Tiranë duke ja marrë këtë të drejtë pushtetit vendor.

shkruan Rama.

A po kërkon Facebook të diktojë përmbajtjen dhe kodin etik të mediave?

Postuar në 03 Maj, 2018 14:00

Facebook ka disa ditë që po njofton se do të bëjë ndryshime të mëdha në softin e vet sidomos për pjesën që ka të bëjë me privatësinë. Mike Schroepfer, shefi i operacioneve teknike të Facebook ka sqaruar se një ndër ndryshimet është fshirja e të dhënave që shkojnë më shumë se një vit në broëser, çka i lejon përdoruesve të kenë garanci më shumë se jeta e tyre nuk do të jetë e ngarkuar në serverat e një kompanie. 
Po kështu Facebook njofton se do të njoftojë përdoruesit për aplikacionet që përdorin në mënyrë që të kenë të drejtë të zgjedhin. 

Bashkia: Pagesa për pallatet, 1 000 – 15 00 lekë

Postuar në 16 Dhjetor, 2016 17:09

Këto ditë është bërë e njohur se Bashkia e Tiranës do të ndërhyjë për të rregulluar administrimin e pallateve. Për këtë disa koordinatorë të saj do të jenë në terren për të realizuar zgjedhjen e administratorëve të palleteve me një asamble që do të përbëhetn nga  5 anëtarë.

Së pari duhet thënë se Bashkia po ndërhyn në një proces të cilin duhet ta rregullojë ligji, e mandej të jenë vetë banorët që zgjedhin administratrin.

Intervista/Prof.dr.Sotiraq Dhamo: "Sistemi i administrimit dhe grumbullimit të TVSH-së ka probleme të mëdha dhe duhet patjetër të përmirësohet"

Postuar në 30 Janar, 2016 15:31

 

Në një intervistë për revistën "Monitor", prof. dr. Sotiraq Dhamo, përgjegjës i Departamentit të Kontabilitetit, flet për vendimin e fundit të qeverisë për të vendosur partneritet në gjurmimin e TVSH-së.

 

Qeveria parashikon të japë me PPP sistemin e teknologjisë për të dhënat fiskale (TVSH) që duket se ka ardhur nga një propozim i pakërkuar. Cili është opinioni juaj? Po formën e saj për ta zhvilluar si Partneritet Publiko–Privat?

Intervista/Sistem teknologjik dixhital për gjurmimin e TVSH-së

Postuar në 22 Janar, 2016 18:22

Zëvendësministrja e Financave Irena Beqiraj ka sqaruar në një intervistë për gazetën Tema iniciativën e qeverisë për të rritur shkallën e administrimit të TVSH-së. Sipas zonjës Beqiraj, administrimi i taksës së TVSH-së nuk do të jepet me koncesion, por është një projekt bashkëpunimi në formën e Partneritit Publik Privat, i cili pritet të minimizojë evazionin fiskal. Beqiraj sqaron se në këtë rast kemi të bëjmë me një platformë teknologjike dixhitale, e cila do të mundësojë raportimin në kohë reale të cdo transaksioni, apo për çdo shitje e blerje.

Subscribe to RSS - administrimi