administrata

Erjon, sinqerisht: Merr ca ditë - lajme pushim!

Postuar në 14 Shkurt, 2017 14:13

Gazeta “Tema” njofton sot se kryetari i Bashkisë së Tiranës Erjon Veliaj sugjeron ndryshimin e orarit të administratës për të eliminuar trafikun.

Si qëndron puna?

Kissinger: Trump nuk ka precedentë, por debati duhet përqendruar mbi politikat jo retorikën e fushatës

Postuar në 12 Dhjetor, 2016 15:56

Ish-Sekretari i Shtetit, Henry Kissinger, deklaroi gjatë një fjale në universitetin e Oslos se paragjykimi mbi Donald Trump dëmton analizën objektive dhe nxit keqkuptimet. Ai ka bërë thirrje që debate të përqendrohet mbi politikat amerikane, e jo mbi retorikën e fushatës elektorale. Duke pranuar se një njeri si Donald Trump nuk ka precedentë në historinë politike moderne amerikane, Kissinger apeloi që “administratës së re i duhet dhënë një shans që të vërë në jetë vizionin e vet".

Rudy Giuliani, kandidati më i mundshëm për sekretar Shteti në administratën Trump

Postuar në 15 Nëntor, 2016 14:38

Ish – kryetari i Bashkisë së New York, Rudy Giuliani është kandidati më i mundshëm për sekretar Shteti në administratën e Donald Trump. Associated Press raporton se emri i Giulianit u citua nga një prej njerëzve më të afërt me Trump, duke pasqyruar mbështetjen që ai dha për fushatën e presidentit të ti amerikan gjatë fushatës elektorale.

Tatimet, “grerëza” që po armiqëson shtetin me biznesin

Postuar në 26 Maj, 2016 12:46

Polemikat që lindën pas konferencës me biznesin e huaj, ku kryeministri dëgjoi ankesat e sipërmarrjes për vështirësitë dhe klimën e disfavorshme për të investuar, çuan ujë në një nga institucionet që gjeneron pengesat më të mëdha në raportet e shtetit me sektorin privat dhe burimin e tensionit që ekziston mes dy palëve. Më shumë se kuadri fiskal apo problemet që lidhen me garancitë juridike dhe ato të pronësisë, Shqipëria po vuan keqpërdorimin dhe arbitraritetin e administratës tatimore. Ka disa fakte të pakundërshtueshme për këtë.

Administrata/Kryetarja e Komisionit të Shërbimit Civil, Strakosha: Emërime në shkelje të procedurave dhe jashtë afatit

Postuar në 03 Maj, 2016 17:24

Dy vitet e fundit ka patur disa akuza në media për emërime në administratë shetërore të personave të papërshtatshëm, ose në bazë të rekomandimeve politike. Qeveria nuk ka pranuar në shumicën e rasteve të njohë këtë problem si real, sa kohë që ka deklaruar se ka ende 1000 vende bosh për shkak të moskualifikimit. Por Pranvera Strakosha, kryetare e Komisionit të Shërbimit Civil, duke folur në Konferencën kombëtare “Reforma në qeverisjen vendore dhe admnistratën publike”, ka theksuar se emërimet në shkelje të procedurave dhe jashtë afateve, kanë qenë në masë të madhe.

Juristët e administratës nën nivelin mesatar, Harito: Cilësia vjen mbrapa

Postuar në 12 Prill, 2016 10:31

Ministrja e Inovacionit, Milena Harito ka zbuluar pak a shumë filozofinë që ndiqet në emërimet e administratës. Gjatë një seance dëgjimore në Komisionin e Ligjeve ajo është përballur me kritika nga deputetët për nivelin e juristëve të administratës.  “Niveli që kemi sot i juristëve në administratën publike është nën mesatare. Që ta kuptosh këtë, mjafton të shohësh ligjet që vijnë këtu. Dhe e kupton se çfarë juristësh ka administrata. Ka një problem që ka të bëjë sa me rekrutimin dhe me vlerësimin në proces.

Punësimet politike heqin shpresën për administratë profesionale

Postuar në 05 Mars, 2016 11:50

Rolf Castro-Vasquez, drejtues i Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës dhe president i Shoqatës Gjermane të Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri (DIHA), ka një shpjegim se pse niveli i investimeve të huaja të drejtpërdrejta në Shqipëri është i pakënaqshëm.

Testim dhe trajnim me pagesë për ngelësit e administratës

Postuar në 29 Dhjetor, 2015 10:54

Çdo nëpunës civil do t’i nënshtrohet testimit për vlerësimin e njohurive, ndërkohë që në bazë të rezultateve që do arrijë, do të jetë i detyruar të ndjekë trajnimet për njohuri të reja”. Gjithçka përcaktohet në një Vendim të Këshillit të Ministrave, i cili gjithashtu saktëson se pas periudhës së trajnimit parashikohet një testim i dytë, që nëse nuk kalohet me sukses do i kushtojë nëpunësit civil vendin e punës. Sipas VKM-së, çdo nëpunës civil është i detyruar t’i nënshtrohet, periodikisht, testimit paraprak dhe, kur është e nevojshme, procedurës së trajnimit, çdo 4 vjet.

Milionerët e Enverit...

Postuar në 24 Dhjetor, 2015 16:13

Në Partinë Socialiste qarkullon një si biçim thashethemi, sipas të cilit në vitin 2005 Fatos Nano refuzoi shumë emra të Bllokut për kandidatë në zgjedhjet e atij viti. Kjo iu shtua me efekt negativ serisë së shkaqeve që çuan në humbjen e të majtës në atë vit. Paraprakisht duhet të kujtojmë se PS-ja është një parti që ekziston përmes thashethemit që ka statusin e të vërtetave zyrtare, e madje u paraprijnë atyre.

Emërimet në administratë, ministrja Harito: “Nuk kemi shkelur ligjin”

Postuar në 14 Dhjetor, 2015 20:03

Sot portali “lapsi.al” ka publikuar një email mes ministres së Inovacionit, Milena Harito dhe deputetit Tulant Balla, si dhe disa deputetëve të tjerë ku jepen disa poorosi për aplikimin e njerëzve të PS-së për punësim në administratë(http://www.lapsi.al/lajme/2015/12/14/ekskluzive-zbulohet-e-mail-që-udhëzon-punësimet-partiake-në-administratë#.Vm8QYSfGMgE).

Pages

Subscribe to RSS - administrata