administrata

Depolitizimi i administratës, nuk e deshën vetë

Postuar në 20 Qershor, 2017 14:32

Shqipëria ka ambicjen për të hapur në dhjetor negociatat e anëtarësimit me Bashkimin Europian duke qenë se përmbushi një nga kushtet kryesore që kishte të bënte me miratimin e paketës së reformës në drejtësi. Mirëpo nuk është vetëm ky kusht që na hap dyert për në BE, kriter kryesor është edhe depolitizimi i administratës, një pikë që mbetet ende e pa plotësuar. BE nuk do t'i hapë dritën jeshile Shqipërisë me një administratë të mbushur me militantë politikë.

KQZ: Zgjedhjet në prag kolapsi, 757 komisionerë të patrajnuar

Postuar në 10 Qershor, 2017 11:23

Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve ka dhënë alarmin për mostrajnimin në kohë të 757 komisionerë e të Komisioneve Zgjedhore për zgjedhjet e 25 Qershorit. Në një deklaratë për shtyp, zëdhënësja e këtij institucioni tha se mosdhënia e lejeve për punonjësit e administratës për të ushtruar funksionin e komisionerit zgjedhor po pengon administrimin e procesit zgjedhor, pasi komisionerët nuk mund të kryejnë detyrat e tyre të ngarkuara nga Kodi Zgjedhor.  

Konfuzioni në administratë, Komisioneri garanton monitorim të fushatës

Postuar në 09 Qershor, 2017 20:13

Shkarkimet dhe pezullimet nëpunësve civilë për përfshirje në fushatë kanë krijuar konfuzion në administratën publike.  Komisioneri për Mbikëqyrjen e Shërbimit Civil që është duke monitoruar sjelljen e nëpunësve civilë gjatë fushatës zgjedhore, sqaron se detyrimi i tyre për të mos marrë pjesë në veprimtari politike është vetëm brenda orarit zyrtar

Blerja e votës në distancë ka filluar dhe hapur

Postuar në 08 Qershor, 2017 18:01

Kreu i PD-së po bën fushatë i qetë, me mesazhin dhe idenë se edhe sikur të marrë vetëm votën e tij, do jetë në pushtet. Ai propozon disa gjëra programore që mbeten interesante, si heqje taksash, ulje TVSH-je, likujdim të taksës së transaksionit të pronës dhe kalimin e saj në tarifë fikse, por me to nuk po merret njeri, sepse shohin Lulzim Bashën e Marrëveshjes.

LSI-ja po bën fushatë thuajse iracionale, duke folur në përgjithësi për rininë, vendin e parë dhe punësimin.

Administrata në fushatë vetëm sipas urdhërit të kryeministrit

Postuar në 01 Qershor, 2017 14:38

Pas shkarkimeve të disa nëpunësve civile nga ministrat teknikë me argumentin se kanë marrë pjesë në fushatë Drejtoresha e Departamentit të Administratës Publike, Albana Koçiu kërkoi nga administrata t’i referohet urdhërit të kryeministrit për sjelljen në fushatë. Sipas saj çdo nëpunës civil ka të drejtë të marrë pjesë në veprimtari politike, për sa kohë, kjo bëhet vetëm jashtë orarit zyrtar dhe pa u bërë protagonist në këto veprimtari.

Administrata 169 milionë euro dëme taksapaguesve në 4 muaj

Postuar në 30 Maj, 2017 18:17

Kontrolli i Lartë i Shtetit raporton se administrata publike i ka shkaktuar taksapaguesve 169 milionë euro dëme në katër muajt e parë të këtij viti. Buletini i sapopublikuar i Auditit përfshin periudhën janar-prill të këtij viti. KLSH vlerëson se pjesa më e madhe e këtij dëmi, 162 milionë euro vjen nga mosarketimi korrekt i të ardhurave që duhet të shkonin në arkën publike, ose nga abuzimi me shpenzimet e kryera nga administrata, ndërsa pjesa e mbetur prej 7.1 milionë euro i takon parregullsive dhe shkeljeve financiare nga institucionet e audituara.

KMSHC ndalon çdo përfshirje të administratës publike në fushatë

Postuar në 05 Maj, 2017 17:26

Komisioneri për Mbikëqyrjen e Shërbimit Civil ndalon çdo përfshirje të nëpunësve civilë në fushatën që u paraprin zgjedhjeve të 18 qershorit. Në një njoftim të shpërndarë nga KMSHC-ja thuhet se janë marrë masat që nëpunësit civilë të jenë tërësisht të paanshëm dhe pa asnjë angazhim në fushatën e zgjedhjeve parlamentare.

Sistem i ri i online për pagat e nënpunësve të administratës

Postuar në 25 Prill, 2017 15:05

Departamenti i Administratës Publike, ka prezantuar një sistem të ri të unifikuar për gjenerimin e pagës së punonjësve të administratës. Ky sistem u prezantua nga minister e Inovacionit, Milena Harito dhe Zvministri i Financave, Ervin Mete. Ky sistem sipas zvministrit Mete është pjesë e strategjisë së qeverisë për mirëmnaxhimin e financave publike. 

Administrata në shërbim të ministrave, Nikolla shembulli i radhës

Postuar në 22 Prill, 2017 11:37

Mbrojtje politike nga mësuesit ka kërkuar ministrja e Arsimit Lindita Nikolla nga akuzat që i bëhen për reformën në arsim dhe nepotizmin politik sistemin arsmimor. Në një takim të paralajmëruar si i një rëndësie madhore, Nikolla ka folur para arsimtarëve të Tiranës për sulmet që po i bëhen duke u kërkuar drejtëpërdrejtë të mos heshtin, por të mbrojnë të vërtetën e reformës në arsim.

Pushteti i vërtetë në dorë të burokracisë?

Postuar në 02 Mars, 2017 09:57

Angelo Panebianco shkruan sot në “Corriere della Sera” mbi një libër të ri që ka dalë në qarkullim në vendin fqinj me Shqipërinë, e I cili sugjeron një lexim “ndryshe” të pushtetit të vërtetë në Itali. “Zotërinjtë e kohës së humbur”, titullohet libri që ka për autorë Francesco Giavazzi dhe Giorgio Barbieri. Në libër tema qendrore është ai proces i zëvendësimit të pushtetit të vërtetë që është mbajtur deri më dje nga politika, me pushtetin e administratës. Burokracisë.

Pages

Subscribe to RSS - administrata