adam harvey

Një shembull i kundërvënies ndaj invadimit të teknologjisë në sferën private

Postuar në 04 Janar, 2017 11:37

Para disa javësh nga Rusia u transmetua një kronikë që fliste për zhvillimin e një softi për njohjen e fytyrave dhe krahasimin e tyre me imazhin e regjistruar në VK, që është Facebook rus. Një shkrepje fotografie nga një smartphone dhe softi mandej bën kërkimin në VK duke identifikuar se me kë përputhet fotografia e shkrepur. Rezultati: me anë të fotos zbulohet identiteti i personit, ose më saktë identiteti me të cilin ai ka vendosur të regjistrohet në rrjetin social.

Subscribe to RSS - adam harvey