2019

Foto/Modeli elektoral "me ne fitojnë të gjithë"

Postuar në 01 Korrik, 2019 13:41

Refuzimi për dhënie informacioni, Bashkia e Tiranës dhe ARRSh hapin 2019-ën

Postuar në 06 Mars, 2019 12:08

Bashkia e Tiranës ka pagëzuar vitin 2019 për mungesën e transparencës pasuar nga Autoriteti Rrugor Shqiptar. Vendimi i parë i Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Perosnale ka qenë pranimi i një ankese të bërë për refuzimin nga Bashkia të vënies në dispozicion të Urdhërit nr. 25000, dt. 27 qershor 2018 për Ngritjen e Grupit të konstatimit dhe verifikimit të dëmeve në Bashkinë e Tiranës si dhe raportin përfundimtar që është vendosur në dispozicion të kryetarit të bashkisë.

“Buburreci” legjendar i Volkswagen del nga qarkullimi

Postuar në 16 Shtator, 2018 17:58

Volkswagen njoftoi se në vitin 2019 do të ndalojë prodhimin e Beetle-it legjendar, ose “buburrecit” të famshëm. Një makinë u shfaq në vitet 1930, por që me pas dhe bëri një udhëtim dhjetravjeçar. Nga identifikimi i tij me Hitlerin në simbolin e rilindjes së Gjermanisë industriale, "buburreci" u bë i dashur për miliona njerëz.  Në një përpjekje për të ndërtuar një makinë të përballueshme për punëtorët gjermanë, Adolf Hitler urdhëroi në vitin 1938 inxhinierin Ferdinand Porsche për të projektuar një makinë të thjeshtë dhe ekonomike për popullin.

Makina elektrike Apple mbërrin në 2019

Postuar në 22 Shtator, 2015 10:08

Tifozët e Apple-it mund të gjejnë veten në test makine shumë herë më tepër se një iPhone i ri së shpejti. Nga viti 2019, pra rreth 4 vjet më vonë, shoferët mund të shohin makinat e para elektrike në rrugë me logon e famshme të kompanisë Cupertino, Calif. Apple po përshpejton planet për prodhimin e një makine, sipas Wall Street Journal. Raporti thotë se. Apple është duke ecur përpara, pasi ka investiguar mundësitë për më shumë se një vit, por edhe pas takimeve frytdhënëse me zyrtarë të qeverisë në Kaliforni. Raporti thotë gjithashtu se automjetet e parë Apple nuk mund të jetë autonom.

Subscribe to RSS - 2019