1974

Marrëdhëniet midis Kosovës dhe Shqipërisë më 1974

Postuar në 26 Maj, 2019 15:06

Filozofi, politologu, veprimtari, autori i disa shkrimeve me krater filozofik e politik, i njohur edhe për librin e tij ”Filozofia politike e çështje shqiptare”, i shkolluar në Prishtinë, Zagreb e SHBA, ligjërues në Universitet të Prishtinës, Mr. Ukshin Hoti, në vitet e ’70-ta të shekullit të kaluar i kishte bërë vend vetes edhe në, siç quhej asokohe, Sekretariatin Krahinor për Marrëdhënie me Botën e Jashtme. Për më tepër, nga të dhënat e dokumentacionit të këtij sekretariati, rezulton se Mr. Ukshin Hoti, së bashku me Prof. dr.

Erdoganit i mbeten vetëm kërcënimet në Mesdhe: Qiproja bën mirë të kujtojë 1974-ën

Postuar në 11 Maj, 2019 18:21

Turqia e Recep Erdoganit ka mbetur vetëm me kërcënimet ndaj Qipros që së fundmi është ktyer në pikë strategjiek në Mesdheun Lindor për shkak të gazsjellësit EastMed. Zëdhënësi i partisë qeverisëse, AKP, Omer Çelik, deklaroi në një konferencë për shtyp se:

Do të ishte mirë për Anastasiades të kujtojë vitin 1974 dhe të rifreskojë atë

Kosova, draft zyrtar për vijën kufitare me Malin e Zi. Do të jetë sipas përcaktimeve të Kushtetutës së vitit 1974

Postuar në 12 Gusht, 2015 11:27

Kosova ka gati një draft zyrtar për ndarjen e kufirit shtetëror me Malin e Zi, i cili do të vijë në përputhje me kufijtë e sanksionuar nga Kushtetuta e vitit 1974. “Koha Ditore” raporton sot se “Qeveria e Kosovës në mbledhjen e radhës, të mbajtur sot, ka miratuar raportin e Komisionit Shtetëror për shënimin e vijës kufitare me Malin e Zi. Po me këtë rast, zëvendëskryeministri Hashim Thaçi ka folur lidhur me shënimin e kufirit me Malin e Zi duke thënë se ky kufi është në përputhje me Kushtetutën e vitin 1974 dhe me Pakon e Ahtisarit”.

Subscribe to RSS - 1974