Vitet ’40-’50, përpara se femra të vraponte drejt modelit të sotshëm të manekinit

Postuar në 07 Maj, 2016 14:34

Nina Leen, një nga fotografet e para femra të “Life” sjell këto foto të veçanta të modelit të femrës së viteve ’40-’50. Me origjinë nga Rusia, rritur në Gjermani, Zvicër dhe në Itali, Leen fitoi një sens vëzhgimi të mprehtë për “mënyrën e jetesës” kur shkoi në SHBA. Fotot janë edhe një dëshmi e kohës, kur femra ende nuk kishte nisur të kërkonte modelin e manekinit, që sot me këmbëngulje ka “monpolizuar tregun”. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.