Gati “pushtimi”, QSUT rrethohet nga 100 spitale, klinika, laboratorë diagnostikimi dhe farmaci private

Postuar në 01 Gusht, 2015 09:05

Është më tepër se një skandal. Kjo hartë ngjan me lojërat kompjuterike, ku një vend duhet rrethuar për t’u pushtuar. Ne fakt është Qendra Spitalore Universitare “ Nënë Tereza”. Në një kronikë të trasmentuar nga “Vizion Plus” thuhet se institucioni shëndetësor më i madh në Shqipëri është “rrethuar” tashmë nga rreth 100 spitale, klinika, laboratorë diagnostikimi privatë dhe farmaci. Shifra janë alarmante nëse krahasohen me sipërfaqen ku ato ndodhen e që është pak më shumë se 200 mijë metër katror. Këto fakte janë pjesë e një hetimi që ka kryer faqja informative online “Historia Ime”. Me një staf mjekësor prej 2297 personash që përfshin mjekë, infermierë e teknikë laboratorësh, në QSUT, nuk do të duhej të kishte radhë të gjata njerëzish. Por realiteti sjell dy pamje: Të sëmurë e familjarë që presin gjatë në spitalet publike, e ata qe shërbehen ne kohë rekord vetëm pak metra më larg, tek privatët. Nga vëzhgimi i bërë, rezulton se ka një numër të madh mjekësh që e ndajnë kohën e tyre mes klinikave private dhe QSUT. Shumë prej klinikave dhe laboratorëve privatë rreth QSUT-së e fshehin informacionin për stafin e tyre. Në vetëm pesë nga ato që e bëjnë publik në faqet e tyre të internetit, mësohet se punojnë të paktën 13 mjekë që njëkohësisht janë pjesë e stafit të Qendrës Spitalore Universitare Nënë Tereza.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.