Norvegji, 20% e makinave të reja janë elektrike

Postuar në 25 Shkurt, 2015 07:18

Rreth 20 për qind e veturave të reja në Norvegji që prej fillimit të vitit janë të modeleve me lëvizje elektrike. Stimuluar nga mbërritja e versionit elektrik të makinës më popullore ”Golf”, shitjet e makinave elektrike përbëjnë 18 për qind të regjistrimeve të automjeteve individuale kundër 10,6 për qind me të njëjtën periudhë të një viti më parë, sipas Këshillit Informativ për trafikun rrugor (OFV). Në asnjë vend tjetër, përqindja e këtyre makinave të ndërgjegjshme për mjedisin dhe qetësinë nuk ka arritur një nivel të tillë.(ATSH)

Comments

Submitted by Paul Tedeschini (not verified) on

<p>Mire qe makinat qenkan eletrike, por a i pagujne dritat se?</p>

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.