material i pa pwrfunduar

Postuar në 14 Qershor, 2014 05:19

Gjatë një interviste ish-nënpresidenti Al Gore u pyet se cfarë mendimi kishte për shërbimin që ka kryer  Edward Snowden. “Edhe pse bëri një shërbim të rëndësishëm për mua ai në një fare mënyre është një tradhëtar" tha Gore. “Smund të themi cfarë ka bërë ai është gjjithcka e bërë në mënyrë të rregullt sepse ai ka shkelur ligjet në mënyrë të qartë, por ajo që është më e rëndësishmja është ajo që zbuloi ai gjatë shkeljes së ligjeve. Kjo gjë është shumë e rëndësishme përfshirë shkeljen e kushtetutës amerikane që ishte mënyra më e rënd se krimet e kryera "shtoi Gore. "Gjatë shkeljes së ligjit, ai gjithashtu siguroi një shërbim të rëndësishëm" vazhdoi Gore.

Shpeshhere kemi parë shumë debat për vendosjen e balancën midis mbikqyrjes se jetës private. Ato që ai zbuloj ndikuan në ndryshime të propozuara në legjislacionin në SHBA dhe një reagim kundër mbikëqyrjes së qeverisë nga telekomi dhe kompanit të  internetit.

 Në SHBA Snowden ka mbetetur një figurë e njohur.Një nga sondazh e bëra NBC dy javë më parë ka treguar 24% e mbështesin atë dhe 34% nuk ​​pajtohen me veprimet e kryera nga ai, 40% që nuk kanë asnjë lloj opinioni. Brezit të ri nuk ishtë shumë dakort më këtë veprim që ai ka bërë por prapë se prapë ishin shumë indiferent. 32% mbështesnin veprimet e tij  20% në krahasim me 47% që nuk ka mendim. Disa anëtarë të Kongresit kanë mirëpritur argumentet, por nuk pranojnë të shkojnë aq larg sa mbështesin Snowden, i cili kërkohet nga SHBA dhe ka kërkuar azil në Rusi.

Ish-nënpresidenti Al Gore shtoi se kompanitë e internetit duhet të "kushtojnë një vëmendje" për korrigjimin e "abuzimet bruto të intimitetit individual të cilat janë në zbatim me sferën e biznesit." Disa kompani të teknologjisë së lartë e kanë marrë seriozisht privatësinë pas shpalljes së historisë së Edward Snowden, duke shtuar masat e reja dhe më të mira për kodim.

 

http://www.youtube.com/watch?v=GXIu4MzXI5I

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.