Hungaria fillon ndërtimin e murit anti-emigrantë. Do kushtojë 21 mln euro, 175 km gjatësi dhe 4 metra i lartë

Postuar në 13 Korrik, 2015 08:29

Megjithë reagimet negative, agjencia hungareze lajmeve MTI njofton se sot, në kufirin ndërmjet e Hungarisë e Serbisë, ushtria hungareze ka filluar ndërtimin e murit anti-emigrantë. Qeveria hungareze kishte njoftuar muaj më parë vendimin për këtë masë drastike në mënyrë që të ndalet vala e emigrantëve ilegalë. Punimet kanë filluar sot në mëngjes buzë qyteti Morahal. Muri planifikohet të jetë i gjatë 175 kilometra e me lartësi deri në 4 metra.

Qeveria ka thënë se ky mur do t’i kushtojë afër 21 milionë euro. Nga fillimi i vitit në Hungari kanë hyrë rreth 80 mijë klandestinë.

a.k

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.