Detekt, softueri kundër përgjimit

Postuar në 20 Nëntor, 2014 09:51

Amnesty International ka hedhur në qarkullim një program që mund të gjurmojë softuerët përgjues që përdoren nga qeveri të ndryshme, sidomos për qëllime të mbikëqyrjes së kundërshtarëve politikë. BBC-ja raporton se për krijimin e këtij softueri ka bashkëpunuar me Electronic Frontier Foundation, Privacy International dhe Digitale Gesellschaft. Softueri do të shpërndahet falas dhe versioni i parë i Detekt është programuar për t’u përdorur në kompjuterët bazuar në Windows, meqë është numri më i madh.

http://www.bbc.com/news/technology-30115679

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.