Kërkesa e SHBA për 2% e NATO-s, Juncker: Jam kundër. Siguria nuk është vetëm buxhet i mbrojtjes

Postuar në 17 Shkurt, 2017 09:33

Kërkesa e SHBA-së dhe presidentit të saj të ri, Donald Trump, që shtetet anëtare të NATO-s duhet të përmbushin detyrimin e tyre për kontributin me 2% në buxhetin e mbrojtjes, është kundërshtuar nga Presidenti I Komisionit Europian, Jean – Claude Juncker.

Nuk më pëlqen që miqtë tanë amerikanë e ulin kaq afër me ushtrinë konceptin e sigurisë”, tha ai në fjalën e mbajtur në Konferencën e Mynihut. Sipas tij kjo është kërkesë e hershme e amerikanëve që përballojnë 70% të shpenzimeve të aleancës.

Juncker ka shtuar se siguria në kohët e sotme nuk është vetëm shtimi i buxheteve të mbrojtjes, por edhe zhvillimi, ndihma humanitare, që të marra së bashku e vendosin Europën në tjetër pozicion nga ai që kërkon sot të portretizojë Trump.
Jam kundër që ne të lejojmë veten të shtyhemi në këtë pikë”, tha ai.

http://www.reuters.com/article/us-nato-defence-eu-idUSKBN15V31F?utm_camp...

Comments

Submitted by linda (not verified) on

evropa gjithmone heq menjane....vetem kur i vjen rreziku kerkon ameriken. mire jua ben trumpi ketij pijancetit ordiner

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.