Shuqizohet urdhri i Veliajt, Gjykata i hap rrugë ndërtimit të 17-katëshit te diga e Liqenit

Postuar në 13 Korrik, 2016 17:43

Kompania e ndërtimit "Gener 2" sh.p.k e cila po ndërton kompleksin e pallateve te diga e liqenit artificial, ka fituar gjyqin në Gjykatën Administrative. Shqiptarja.com raporton se treshja gjykuese e kryesuar nga gjyqtarja Enkelejda Softa, kanë vendosur të lënë në fuqi vendimin e Gjykatës së Shkallës së Parë administrative, që i jep të drejt kompanisë së ndërtimit për të vazhduar punimet.

Sipas këtij vendimi, shfuqizohet urdhëri i firmosur nga kreu i Bashkisë së Tiranës, Eion Veliaj, për ndërprerjen e punimeve pranë Liqenit Artificial. Gjykata thotë se të detyrohet pala e paditur, Inspektoriari Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit në Tiranë t'i paguajë kompanisë ndërtuese “Gener 2 sh.p.k” dëmin e shkaktuar, si humbjen e pësuar dhe fitimin e munguar, si rezultat i ndërprerjes së punimeve.

Si dhe të paguaj në formën e dëmshpërblimit ndaj kompanisë ndërtuese dëmin moral që i ka shkaktuar shoqërisë pas nxjerrjes së aktit të paligjshëm të pezullimit të punimeve në këtë kantier ndërtimi.   

Comments

Submitted by kodoshi (not verified) on

Dmth ti japim dhe lek per demin Bashkimit? O zot! Erjoni t'ia marre mamase dhe Dallendyshja t'i nxjerre nga p..i i s'emes!

Submitted by Qefliu (not verified) on

O kodosho, mos e ke gabim ?
Nuk eshte Bashkim Ulaj, pronari i Gener 2, eshte SALI RAME BERISHA.
Prandaj nuk behet reforma ne drejtesi.
E kupton tani ?

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.