Hapet xhamia e parë në Athinë

Postuar në 03 Nëntor, 2020 11:46

Është hapur në kryeqytetin grek, Atinë, xhamia e parë për besimtarët myslimanë. Këtë të hënë besimtarët kanë nisur faljen pas 14 vjet pritjeje që nga momenti i aplikimit në vitin 2006.

Sekretari i Përgjithshëm i Besimeve Fetare, Giorgios Kalantzis e ka cilësuar hapjen e xhamisë si një shenjë të lirisë dhe demokracisë në Greqi.

Imami i xhamisë është shtetasi grek me origjinë marokene, Zaki Mohammed.  

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.