Po shqyejnë Republikën - Një kryeministër i karriges, një president klloun, një Ministër për Opozitën dhe ambasadorët

Postuar në 30 Korrik, 2020 16:56

Parlamenti ndryshoi Kushtetutën në mënyrë kushtetuese, por jo konsensuale. Marifeti i radhës i një kryeministri që mendon vetëm për karrigen e vet.

Përballë tij një President që shpresoi se do të fitonte në luftën e imazhit duke u tërhequr e duke sulmuar, për t’u shndërruar me kërcënimet e tanishme në një personazh qesharak. Në një klloun politik.

Pak më poshtë i ashtuquajturi shef i opozitës jashtëparlamentare, i cili duket qartë se nuk i intereson kjo që ndodhi, veçse të hyjë në zgjedhje e të marrë mandatin e deputetit. Fare mirë ky njeri mund të quhet Ministri i Opozitës në qeverinë e Edi Ramës.

Në fund garnitura, selitë diplomatike, ambasadorët. Molë e butë e kësaj Shqipërie që nuk ngre dot kokë. Një molë që për politikën mundet të jetë edhe kërpudhë helmuese. Në fund këta vendosin për avenirin e këtij vendi bashkë me mediat dhe zhaurimën gjobitëse të tyre.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.