Lavrov nga Beogradi: Europa duhet të marrë rol në dialogun Serbi-Kosovë

Postuar në 18 Qershor, 2020 20:27

Ministri i Jashtëm rus, Sergey Lavrov ka bërë sot thirrje nga Beogradi që Bashkimi Europian të marrë rol aktiv në negociimin e një marrëveshjeje mes Serbisë dhe Kosovës.

Problemi i Kosovës mbetet i pazgjidhur dhe Rusia beson se BE-ja nuk duhet ta izolojë veten nga detyrimet e veta dhe duhet t’i përmbushë ato ndershmërisht dhe të luftojë për realizimin e atyre zgjidhjeve dhe marrëveshjeve që janë arritur tashmë

tha Lavrov në konferencën për shtyp me presidentin serb, Alexander Vuçiç.

Nga ana e vet presidenti serb, Vuçiç ka pranuar se zgjedhja mes njohjes së Kosovës dhe anëtarësimit të Serbisë  në BE do ta vendoste vendin në një pozitë të vështirë. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.