Berlini zyrtar: Vendimi i SHBA për tërheqjen e trupave, i papranueshëm

Postuar në 08 Qershor, 2020 14:36

Vendimi i administratës amerikane për të tërhequr trupa ushtarake nga Gjermania është cilësuar si i papranueshëm nga Berlini zyrtar. Koordinatori për marrëdhëniet transatlantike, Peter Beyer ka deklaruar se një vendim i tillë është i papranueshëm për sa kohë që askush në Washington nuk ka menduar të informojë paraprakisht Gjermaninë.

Edhe ministri i Jashtëm, Heiko Maas ka shprehur keqardhjen për një vendim të tillë dhe e ka përshkruar si të ndërlikuar marrëdhënien me SHBA.

Sipas vendimit të publikuar në media, administrata e Trump parashikon të tërheqë 9 500 trupa nga Gjermania.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.