Miratohen ndryshimet në Kodin Penal. Shumica: Morëm parasysh vërejtjet e Presidentit

Postuar në 16 Prill, 2020 15:03

Parlamenti i Shqipërisë ka miratuar sot ndryshimet në Kodin Penal që trajtojnë shkeljet e ndryshme në periudhë epidemie.

Përfaqësues të Partisë Socialiste kanë deklaruar se përmes amendimeve të sotshme është marrë parasysh edhe paketa e propozimeve të Presidentit një ditë më parë në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë, duke i dhënë ndryshikeve një frymë konsensusi. Por çfarë sjellin këto dispozita? Ato parashikojnë sanksione administrative dhe penale për ata persona që nuk zbatojnë kërkesat apo urdhëresat e institucioneve përkatëse për sa i përket masave që lidhen me epidemitë: 

Moszbatimi ose kryerja e veprimeve në kundërshtim me aktet ligjore, në funksion të gjendjes së epidemisë, ndaj personit që është dhënë me parë masë administrative, dënohet me gjobë ose burg deri në 6 muaj.
Po kjo vepër kur është kryer në ushtrim të aktivitetit tregtar, ndëshkohet me gjobë ose burg deri në 2 vite.
Mos zbatimi për karantimin ose izolimin, apo shkelje nga personi bartës ose jo i sëmundjes, infektive të cilit i është njoftuar ky detyrim nga autoritetet përkatëse dënohet me burg nga 2-3 vite.
Përhapja me dashje e sëmundjes infektimeve nëpërmjet kryerjes së veprimeve apo mosveprimeve nga personi që është identifikuar si bartës, burg nga 2-5 vjet.
Kur është kryer nga pakujdesia dënohesh me gjobë ose burg 2 vite.
Po kjo vepër kur ka shkaktuar pasoja të rënda për shëndetin ose  është e rrezikshme për jetën e njerëzve, dënohet me burg nga 3-8 vite

u shpreh deputeti socialist Taulant Balla.

Pas votimit kryeministri Edi Rama deklaroi se ndërhyrjet në Kodin Penal ishin të domosdoshme në prag të lehtësimit të masave kufizuese. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.