Reuters: BE miraton hapjen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Postuar në 23 Mars, 2020 14:06

Agjencia “Reuters” njofton sot se Bashkimi Europian ka vendosur hapjen e negociatave të anëtarësimit për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Agjencia shton se drafti i propozimit është miratuar në mënyrë unanime nga 27 anëtarët e bllokut.

Po kështu Hollanda dhe Franca kanë zbutur tonet e qëndrimeve të tyre ndaj Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut. Vendimi pritet të merret këtë javë dhe duhet thënë se ky është një lajm i mirë në kohët që jetojmë. Vendet kandidate kanë të drejtën e aplikimit për fonde nga paketa e ndihmës akorduar nga Banka Qendrore Europiane.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.