KE-ja akordon 3.3 miliardë euro për projektin Erasmus+ për vitin 2020

Postuar në 05 Nëntor, 2019 20:25

Komisioni Europian ka akorduar 3.3 miliardë euro për programin Erasmus+ 2020 për qarkullimin dhe bashkëpunin në fushën e arsimit. 
Kjo shifër përbën një rritje prej 12% krahasuar me një vit më parë dhe sipas Komisionit do të prezantohet edhe një projekt i dytë me universitetet europiane.

Komisioni shpreson të ofrojë mundësi edhe për 35 mijë të rinj afrikanë në kuadër të bashkëpunimit që ka me vendet afrikane. 
Në mëj të vitit 2018 Komisioni propozoi dyfishimin buxhetor të në 30 miliardë euro duke ofrua mundësinë e përvojës arsimore jashtë vendit për 12 milionë njerëz. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.