NATO fut në sirtar Pashalimanin

Postuar në 28 Tetor, 2019 18:56

Kërkesa e ministres shqiptare të Mbrojtjes, Olta Xhaçka për t’i vënë në dispozicion NATO-s bazën e Pashalimanit është futur në sirtar nga zyrtarët e Aleancës. Këtë la të kuptohet kreu i saj, Jens Stolltenberg në konferencën e përbashkët me Presidentin, Ilir Meta. I pyetur për ofertën nga Shqipëria, Stoltenberg theksoi se NATO aktualisht po investon në bazën ajrore të Kuçovës dhe nuk ka ende një vendimarrje për propozimet e tjera.

“Shqipëria luan një rol të rëndësishëm në NATO. Deri tani nuk ka pasur asnjë vendimmarrje për sa i përket ndërtimit të bazave ushtarake në Shqipëri” -theksoi Stoltenberg.

Pak ditë më parë ishte ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka që përcolli në disa media lajmin se i kishte kërkuar NATO-s të kthente në bazë të sajën, bazën e Pashalimanit.

 

Comments

Submitted by Anonymous (not verified) on

Mendja e Oltes e nxjerr ne ankand te gjithe Shqiperine per karriken e vet! Nuk eshte vetem Kucova e Pashalimani, por ajo nuk la vend te Shqiperise pa e ofruar ne perdorim te USA dhe Izraelit. Ne gjuhen dipllomatike keto quhen: prostituta politike.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.