Google arrin marrëveshje me Francën. Do paguajë 1 miliardë dollarë

Postuar në 14 Shtator, 2019 13:08

Google ka gjetur një marrëveshje me qeverinë franceze për çështjen e taksave të papguara apo të evaduara duke pranuar të paguajë një gjobë prej 1 miliardë dollarësh. Siç raportohet kompania do të paguajë 500 milionë dollar për evasion dhe 465 milionë dollar të tjera për të përmbushur pretendimet e qeverisë franceze.

Kjo marrëveshje thotë kompania është e ngjashme me ato që janë arritur në Itali, Britani, ndonëse kjo me Francën konsideron shumë më të mëdha. Në këtë kuadër kompania ka sugjeruar që të ketë një reform të koordinuar në funksion të krijimit të nëj kuadri të qartë ndërkombëtar për taksimin.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.