Erdogan: Askush nuk mund ta ndalojë Turqinë të ketë armë bërthamore

Postuar në 06 Shtator, 2019 00:47

Presidenti turk, Recep Erdogan ka shpalosur ambiciet e vendit që drejton për krijimin e një arsenali ushtarak bërthamor. Duke folur para mbështetësve të partisë së tij në qytetin lindor të Turqisë, Sivas, Erdogan ndër të tera citohet të jetë shprehur:

Disa vende kanë raketa me mbushje bërthamore, jo një apo dy. Por ata na thonë se nuk mund të kemi armë të tilla. Unë këtë nuk e pranoj. Nuk ka asnjë shtet të zhvillur në botë që nuk ka armë bërthamore

Erdogan nuk ka bërë publik ndonjë plan konkret, por fakti që ka përmendur një gjë të tillë nënkupton se Turqia po konsideron kalimin drejt një faze të re, ndonëse ajo në vitin 1980 ka firmosur Traktatin e Mospërhapjes së Armëve Bërthamore dhe atë Ndalimit të Testeve Bërthamore në vitin 1996.

Presidenti turk ka sjellë rastin e Izraelit që kërcënon fqinjët e vet me statusin e fuqisë bërthamore. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.