BE-ja kërkon vlerësim dhe kontroll për LIBRA-n e Facebook

Postuar në 04 Shtator, 2019 13:35

Komiteti Ekonomik dhe Financiar i që përfaqëson të gjitha vendet anëtare të Bashkimit Europian ka kërkuar nga Komisioni Europian një analizë për rreziqet që sjell monedha dixhitale e njoftuar nga Facebook, LIBRA.

Dokumenti në fjalë do t’u dërgohet vendeve anëtare këtë javë para takimit të KEF-it në datën 6 shtator dhe përmes tij po synohet të arrihet një vlerësim për natyrën e LIBRA-s, pra nëse ajo është një monedhë virtuale, një instrument financiar apo para elektronike. Në varësi të këtij vlerësimi ky aset do të rregullohet nën Direktivën e Instrumenteve Financiare të Tregjeve dhe Direktivat e Pastrimit të Parave.

Rregullatorët duhen se LIBRA mund të bëhet një burim i paqëndrueshmërisë financiare globale për shkak se Facebook mund t’ua ofrojë këtë instrument pagese 2.4 miiardë përdoruesve të vet.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.