Gjobë 200 milionë $ për Google për shkelje të privatësisë online të fëmijëve

Postuar në 31 Gusht, 2019 04:10

Pas Facebook edhe Google mund të detyrohet të paguajë 200 milionë dollarë gjobë për shkak se Youtube akuzohet se ka shkelur privatësinë online e fëmijëve duke mbledhur të dhëna për ta pa konsensusin e prondërve. 

Komisioni Federal për Tregëtinë në ShBA votoi 3-2 për të shqyrtuar çështjen dhe për ta dërguar atë në Departamentin e Drejtësisë. 

Çështja ka ardhur në vëmendje politikës, teksa senatori Ed Markey, ka deklaruar se kompanitë që thyejnë privatësinë e fëmijëve duhen ndëshkuar. 

Vendimi vjen ndërkohë që Google zyrtarizoi të enjten YouTubeKids të cilën e promovon si një faqe të krijuar për “një mjedis më të sigurtë për fëmijët në eksplorimin prej tyr etë interesave dhe shuarjes së kurioziteti, ndërsa u jep prindërve mjetet për përkufizuar përvojën online të fëmijëve”.  

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.