Ambasada britanike dhe gjermane kërkojnë zyrtarisht hetimin e përgjimeve

Postuar në 28 Qershor, 2019 16:24

Ambasada britanike dhe ambasada gjermane duket se kanë qëndrim ndryshe nga selia diplomatike  Bashkimit Europian për situatën e kirjuar. Krahas thirrjeve për qetësi dhe dialog, ato kërkojnë që të nisë hetimi për manipulimin e zgjedhjeve dhe blerjen e votës. Në një deklaratë të publikuar në faqen e saj në Facebook, ambasada britanike apelon të gjitha palëve për dialog dhe heqjen dorë nga retorika provokuese. Por në mbyllje të saj, ambasada kërkon që të gjitha palët politike

të mbështesin reformën në drejtësi dhe të vazhdojnë me hetimin e të gjitha akuzave për korrupsion dhe shkeljet zgjedhore, përfshirë manipulimin. Britania e Madhe është e qartë se askush nuk është mbi ligjin

Nga ana tjetër në deklarimin e vet, ambasada gjermane shprehet: 

Akuzat, që u referohen akteve eventualisht kriminale në kuadrin e zgjedhjeve të shkuara, duhet të sqarohen në mënyrë të menjëhershme nga agjencitë e zbatimit të ligjit sipas legjislaciont në fuqi

Përditësuar

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.