Paralajmëron shpërndarjen e Parlamentit

Postuar në 14 Qershor, 2019 14:42

Presidenti i Republikës duket se po paralajmëron shpërndarjen e Parlamentit teksa me një letër zyrtare i kërkon Komisionit Qendror të Zgjedhjeve numrin zyrtar aktual të mandateve parlamentare. Meta i kujton KQZ-së se ka shpallur rezultatin e zgjedhjeve të vitit 2017 me vendim të posaçëm ndërkohë që situata e prodhuar nga procesi elektoral në fjalë ka ndryshuar me bojktoin dhe dorëzimin e mandateve nga përfaqësues të opozitës.

Kreu i shtetit kërkon trajtimin e kërkesës së tij me përgjegjësi të lartë shtetërore, ndërkohë që letra në fjalë nënkupton referencë kushtetuese ku thuhet se Kuvendi përbëhet nga 140 deputetë.

Comments

Submitted by X (not verified) on

ka aktualisht parlamenti shqiptar dhe listat e PD kane shteruar duke ngelur 18 vende te PD-se bosh, pa mundesi plotesimi! Vendet e LSI-se jane mbushur me deputete nga listat e LSI-se! Keshtu i bie qe disa qarqe, diku 9 qarqe, te mos kene numrin e plote deputeteve qe u eshte caktuar nga kushtetuta dhe kodi zgjedhor!

Tani mbetet qe ose keto vende te plotesohen nga listat e PS-se ose nqs nuk mundet kjo ligjerisht, zgjedhjet e reja te parakohshme ti plotesojne keto vende bosh nga 9 qarqet e pa kompletuara me deputete! Sistemi proporcional nuk lejon zgjedhje te pjesshme prandaj ne 9 qarqe zgjedhjet duhet te mbahen edhe nje here!

Pervec situates qe ndoshta ambasadoret miq te PS-se, me ndonje dekret special te futen vete ne parlament dhe te plotesojne keta 18 vende bosh! Atehere mund te plotesohej numri 140 dhe rruga e Shqiperise drejt integrimeve europiane mund te vazhdonte pa probleme!

A na e bejne kete nder miqte tane?

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.