Koni pezullohet me urdhër qeverie. Komandohet në detyrë Bernard Dosti

Postuar në 15 Prill, 2019 12:56

Ministrja e Shëndetësië, Besa Shahini ka nxjerrë një urdhër për pezullimin nga detyra të Rektorit të Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni. Në vend të tij është emëruar zv/rektori Bernard Dosti. Në urdhërin e lëshuar nga Shahini nuk specifikohen arsyet e shkarkimit, por thuhet se Koni ka shkelur rëndë ligjin në ushtrimin e detyrës.

Pezullimi i rektorit ishte një masë e  pritshme nisur nga sulmet e javëve të fundit që kishte ndërmarrë ndaj tij kryeministri Rama në disa takime publike me studëntë dhe pedagogë të Universitetit të Tiranës. Sipas Ramës Koni kishte penguar zbatimin e Paktit të Universitetit, ku përfshiheshin disa pika që qeveria u angazhua për t’i zgjidhur pas protestave të studentëve.

Comments

Submitted by Arben (not verified) on

Mynyr Koni i mbijetoi dallges Shullazi ne vitin 2016! A thua ka mundesi ti mbijetoje edhe dallges Shahini? Rama eshte i prere me e fut ne PS edhe UT-ne!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.