Bien miqtë e qeverisë Rama/Zv. Presidenti i KE-së humbet zgjedhjet presidenciale në Sllovaki

Postuar në 31 Mars, 2019 15:12

Zusana Caputova është shpallur presidentja e parë femër në historinë e Sllovakisë. Ajo ka fituar zgjedhjet, ndonëse nuk ka patur thuajse fare përvojë politike, përballë diplomatit të lartë Maros Sefcovic, i nominuar nga partia në pushtet. Zgjedhjet në Sllovaki pasuan vrasjen e një gazetari investigativ vitin e kaluar, Jan Kuciak. Presidentja e sapozgjedhur ka deklaruar se ajo vendosi të kandidojë për shkak të kësaj vrasjeje dhe në fakt ja ka dalë duke fituar 58% të votave.

Caputova mori emër në Sllovaki pasi si avokate drejtoi një çështje kundër një landfilli illegal që funksinoi për 14 vjet. Ajo është e divorcuar dhe ka dy fëmijë dhe vjen nga Partia Progresive që nuk ka vende në Parlament. Humbësi i kësaj gare, Sefcovic është zv.presidenti i Komisionit Europian.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.