"Opozitën në KZAZ e zëvendëson Shoqëria Civile"

Postuar në 19 Mars, 2019 19:25

Mazhoranca është duke krijuar lojën e përshtypjeve se mundësia e bojkotit të zgjedhjeve nga opozita nuk dëmton procesin e aq më tepër legjitimitetin e tij.  Mosdorëzimi nga PD e LSI i listave për komisionerët zonalë të Administrimit Zgjedhor është sinjal i qartë se opozita me shumë gjasë do të bojkotojë zgjedhjet vendore të 30 qershorit. 
Mesa duket e entusiazmuar edhe nga garancitë e kreut të OSBE-së, mazhoranca përpiqet te shfaqet e relaksuar në raport me hapësirat që i lejon ligji. 
Anëtari i mazhoranës në KQZ, Bledar Skënderaj, thotë për Tv Klan, se KZAZ-të mund të funksionojnë edhe nëse do ketë nuk sjell përfaqësuesit e saj.
“KQZ hap procedurën dhe i zëvendëson me anëtare nga shoqëria civile. Deri një muaj përpara zgjedhjeve mund t'i sjellin dhe komisionerët e zgjedhur nga KQZ zëvendësohen me përfaqësuesit politik"-thotë Skënderaj.
Në kushtet e një opozite të sajuar me lista zëvvendësuese dhe premisave për të bërë zgjedhje me anëtarë të Shoqërisë Civile, dyshimet si do të jetë rezultati nuk përbëjnë më ndonjë kuriozitet.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.