Padi ndaj qeverisë për Zagorinë. Por aktivistët dhe bashkia nuk kanë bërë asgjë për planin e zhvillimit

Postuar në 25 Shkurt, 2019 19:51

Një pjesë e shoqërisë civile që është lëshuar në mbrojtje të parkut të Zagorisë nga kërkimi i naftës nga Shell, po mendon paditë ndaj qeverisë si rrugë të mundhme. Në një prononcim për TemaTv, aktivisti Lavdosh Ferruni flet për një lumë padish, nëse qeveria nuk merr masa.

Por ndërkohë që vjen ky shqetëism, vetë përfaqësuesit e institucioneve dhe shoqëria cviile nk kanë hartuar planin e zhvillimit dhe menaxhimit të zonës, që është detyrim ligjor. Diçka që do ta bënte mbrojtjen e kauzës mjedisore më serioze nga pretendimet e disa personave.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.