Dh Albania përjashtohet për tre vjet nga pjesëmarrja në procedurat e prokurimit publik

Postuar në 19 Shkurt, 2019 14:09

Agjencia e Prokurimit Publik ka vendosur më 7 shkurt 2019 të dënojë me tre vjet përjashtim nga procedurat e prokurimit publik. Në njoftim e bërë publik me buletinin e datës 11 shkurt, Agjencia njofton se Dh Albania, kompania fantazmë që u shpall fituese për dy tendera me vlerë 30 milionë dollarësh, përjashtohet deri në datën 7 shkurt 2022.

Vendimi është marrë gati katër muaj pas daljes në dritë të skandalit të falsifikimit të dokumenteve të tenderit nga ana e administratorit Avdio Dobi, i shpallur në kërkim. Shpresa e Autoritetit Rrugor Shqiptar i është përcjellë APP-së më 18 janar dhe Agjencia e ka përpunuar atë në një vendim përfundimtar vetëm më 7 shkurt.

Kompania thuhet se është nën hetim penal nga Prokuroria dhe ajo është akuzuar në media se nuk është asgjë më shumë sesa një mbulim për kompaninë Gener 2 të biznesmenit Bashkim Ulaj. Kërkesa e ARRSh-së ishte për përjashtim nga procedurat e prokurimit publik, por jo nga procedurat koncesionare, çka në fakt përbën një hollësi kurioze më vete.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.