Nga simpatia e ambasadës të konfirmimi në detyrë

Postuar në 05 Shkurt, 2019 09:32

Ashtu siç pritej Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi qëndrimin në detyrë për drejtuesen e Prokurorisë për Krime të Rënda, Donika Prela, e cila ashtu si Arta Marku kanë patur sipmatinë e ambasasës amerikane në Tiranë dhe duartrokitjet e mazhorancës nga mbrapa kuptohet.

Kujtojmë se një javë më parë, Komisioni e shtyu dhënien e vendimit për Prelën, e cila në dy kriteret e rivlerësimit, atë të pastërtisë së figurës dhe aftësive profesionale, u gjet përshtatshme për të vazhduar detyrën. Por problem, sipas relacionit ishin shmangia nga taksat e bashkëshortit të saj, problem që ngjalli reagimin e përfaqësuesit të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit Teo Xhakobs.

Pas seancës dëgjimore opozita ngriti akuza në lidhje me hetimin e kryer ndaj drejtueses së Krimeve, duke thënë se, edhe pse janë konstatuar probleme me pasurinë dhe një pjesë e tyre nuk kanë hetuar fare, Prela do të kalojë vetingun.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.