Partia që komunikon me prononcime

Postuar në 25 Dhjetor, 2018 16:06

Cilat ishin vendimet e Kryesisë së Partisë Socialiste të mbledhur dje? Askush nuk e di me siguri. U tha vetëm që kryesia vijoi diskutimet për pesë orë dhe se çfarë u fol aty u mor vesh nga një prononcim i kryetarit të saj, kryeministrit Edi Rama. I cili siç e ka zakon ka folur për reflektim dhe vetëkorrigjim.

Një tjetër informacion që thuhet se është diskutuar ka qenë propozimi i kryeministrit për hapje të partisë.

Persona jo anëtarë të PS-së, por që janë simpatizantët tanë, që përqafojnë dhe mbështesin politikat tona, duhet të jenë pjesë e diskutimeve tona në parti. Dikur kemi pasur simpatizantin e PS-së, nuk na funksionoi. Koha e ka sjellë si domosdoshmëri këtë hallkë të organizimit tonë. Të merret mendimi i tyre dhe kjo të raportohet sipas hierarkisë partiake që kemi

ka thënë Rama.

Kjo është një sjellje e ndryshme nga ajo kur z. Rama deklaronte se nëse do të marrësh vesh çfarë bëhet në parti, duhet të anëtarësohesh në të.

Diçka ka thyer besimin e PS-së brenda vetes, diçka që ka të bëjë me një frymë kundër saj dhe mënyrës sesi qeveris. Por si reflektohet ky reagim? Në faqen online të PS-së nuk gjen asnjë dokument të vetëm që të pasqyrojë vendimet e Kryesisë, asnjë njoftim për shtyp madje mbi rendin e ditës dhe mbledhjen në vetvete. Gjithçka që përcillet është fjala e Edi Ramës që është monarku i kësaj partie. Dhe analizat e pashtershme të mediave dhe analistëve pranë pushtetit. Në fund të fundit kjo është një ndër shenjat e mungesës së seriozitetit dhe degradimit, njësoj siç ndodh me qeverinë. Shumë prej vendimeve të saj, por edhe gabimeve mbrohen dhe artikulohen nga mediat përpara sesa të zbardhen përmes dokumentacionit zyrtar.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.