Pas jelek-verdhëve, në protestë edhe studentët francezë

Postuar në 11 Dhjetor, 2018 14:09

Në Francë protesta e jelek-verdhëve është pasuar nga një protest e studentëve që kundërshtojnë tarifat në universitete. Sipas France 24, politika franceze i ësghtë druajtur bashkimit të studentëve me punëtorët që nga viti 1968 kur edhe u sanksionua fundi politik i Charles de Gaul pikërisht nga protestat e studentëve.

Sot në Paris studentët kanë dalë rrugëve edhe për një arsye tjetër: ata kundërshtojnë një ndryshim që administrata e Macron ka bërë për provimin e fundit të shkollës. Po kështu studentët kërkojnë hedhjen poshtë të kësaj reforme që sipas tyre vendos dallime në trajtimin e të pasurve dhe të varfërve. Kampusi i Sorbonës u mbyll në parapritë të ndonjë proteste të mundshme, ndërkohë që studentët në Nanterre dhe Rennes 2 votuan që të bllokojnë godinat e tyre.

Protesta në fjalë ka ngjashmëri me atë që po ndodh në Tiranë, çka krijon një ide për një klimë protestash që me gjasë do të prekë stabilitetin aktual.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.