Erdogan i shqetësuar për dhunën ndaj “jelekëve të verdhë”

Postuar në 09 Dhjetor, 2018 09:35

Shqetësimin për atë që po ndodh në rrugëte Europës ka shprehur edhe Rexhep Taip Erdogan, duke thënë se Turqia është kundër "kaosit të shkaktuar nga jelekët e verdhë", por nuk pajtohet me "dhunën joproporcionale" kundër demonstruesve.

"Nga pamjet që pamë kuptuam se leksionet e europianëve për demokraci, liri dhe të drejtat e njeriut mbeten vetëm brenda katër mureve të shkollës"- tha presidenti turk.  

"Skenat nga protestat në Francë tregojnë dështimin e Evropës me demokracinë, të drejtat dhe liritë e njeriut. Siguria dhe prosperiteti i Europës nuk kërcënohen nga emigrantët apo muslimanët, por nga qytetarët europianë. Ata që kanë nxitur ndjenjat kundër emigrantëve dhe islamofobinë për hir të populizmit politik, tani bien në kurthet e tyre"-shtoi Erdogan.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.