Tragjedia e "Kursk" në një film

Postuar në 06 Dhjetor, 2018 10:29

Ka nisur të shfaqet në kinematë europiane filmi "Kursk" me regji të Thomas ëinterberg. Subjekti bazohet në incidentit tragjik të vitit 2002 në Detin Arktik, ku nëndetësja bërthamore ruse K-141 u fundos bashkë me 118 anëtarët e saj të ekuilazhit. 

Pasojat mund të ishin të tjera nëse qeveria ruse do kishte pranuar menjëherë ndihmën e qeverive të huaja. Përpjekja e zhytësve norvegjezë dhe holandezë 5 ditë pas incidentetit rezultoi e pasuksesshme. 

Katërmbëdhjetë muaj më vonë, marina ruse, në bashkëpunim me konsorciumin holandez të Smit Internationale dhe Mamut, nxorri shumicën e trupave të pajetë nga nëndetësja. 

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.