Ikën një tjetër maestro i kinemasë italiane (Video)

Postuar në 26 Nëntor, 2018 10:21

Ndërroi jetë në moshën 77-vjeçare, regjisori i madh italian Bernardo Bertolucci. I konsideruar si një "mësues" i filmit, Bertolucci është nderuar me Palmën e Artë në Festivalin e Filmit në Kanë në vitin 2011, ndërsa është konsideruar si maestro i fundit i kinemasë italiane.

Bertolucci, biri i poetit Giuseppe Bertolucci ka lindur në Parma më 16 mars 1940. Para karrierës në kinema , ai u dallua me disa çmime letrare. Bertolucci ishte ateist dhe marksist në bindje.

Ndër filmat e tij më të njohur është "Comformisti" dhe "The Last Tango in Paris". Vitet e fundit u përball me probleme shëndetësore. Ai ishte ndihmës regjisror i Pier Paolo Pasolini-t para se të bëhej një regjisor i madh.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.