Krime që rrallë thuhen në parlament (Video)

Postuar në 17 Nëntor, 2018 17:01

Në parlamentin shqiptar është folur shpesh për krime apo kriminelë në nivel akuzash sa personale aq edhe politike. Një retorikë që pak ka të bëjë me mirëqënien e njerëzve  dhe “kanibalizmin” që ushtrohet mbi kafshët e imëta, mishi i të cilave përdoret për konsum të gjerë në popullatë.

 Edhe në këtë pikë mbizotëron kriteri jonjerëzor, brutaliteti për qëllime përfitimi dhe inekzistenca e agjencive shtetërore për të kontrolluar këtë pjesë të zinxhirit të sigurisë ushqimore.

Ndoshta për shkak të ndjeshmërisë personale, si ish-veteriner deputeti socialist i Lushnjës Bujar Çela denoncoi në parlament krimin që sipas tij po ndodh me therjen e bagëtive në shkelje jo vetëm të standardeve humane, por edhe të kritereve shkencore.  Të tilla denoncime nuk marrin vëmendjen e medias, e cila është e fokusuar tërësisht te lufta politike që siç kemi parë në fund të ditës përfundon në Pazar dhe shtrëngime duarsh.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.