Regjistrimi i portaleve, OSBE-qeverisë: Mbi cilat kritere janë përzgjedhur 44 faqet në fjalë?

Postuar në 18 Tetor, 2018 16:31

OSBE-ja ka reaguar më në fund ndaj nismës së qeverisë shqiptare për regjistrimin e medias online në Qendrën Kombëtare të Biznesit. Përfaqësuesi i OSBE-së për Lirinë e Medias, Harlem Desir ka përcjellë sot shqetësimet e veta për këtë nismë duke sqaruar pozicionin e organiztaës në këtë kuadër:

Shtetet nuk duhet të imponojnë regjistrimin e detyrueshëm për median online si parakusht për punën e tyre pasi mund të ketë pasoja negative në lirinë e medias. Kjo praktikë, klur aplikohet, Mundet që të kufizojë seriozisht aksesin e publikut në burime të ndryshme informacioni, pluralizmin e zërave dhe të gërryejë të drejtën e lirisë së shprehejs dhe informimit online

është shprehur ai.

Ai ka bërë thirrje që qeveria shqiptare të rikonsiderojë nismën e vet dhe të analizojë të gjitha alternativat për të adresuar çështjen e shpifjes.

Ka një rëndësi kyçe që të kemi më shumë informacion për objekitvat e saktë të masave të njoftuara, sikurse për kriteret që janë ndjekut për përzgjedhjen e  këtyre e këtyre 44 faqeve

dijon deklarata. Ai i ka nisur një letër kryeministrit Edi Rama, përmes së cilës ofron ndihmë ligjore për çështjen.

 

Comments

Submitted by Anonymous (not verified) on

Kush jane keto 44 faqe interneti me emer dhe ne liste per tu regjistruar? Sepse faqja e AKEP-s nuk kishte gje!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.